Pris - Onigiri Produktion
10
page-template-default,page,page-id-10,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Pris

PRIS

Onigiri Produktion debiterar för produktionstiden i stället för pris/film eftersom tiden varierar stort beroende på vad som ska produceras. Ibland kan flera kortare filmklipp produceras på kort tid, ibland är det mer tidskrävande sekunder som produceras som kräver mer inspelningstid, specialutrustning och mer efterproduktion.

Onigiri har också bakat in priset för användningsrätten i timpriset, därför tillkommer inga extra avgifter efter att produktionen har levererats.

Hur estimerar jag tid för en film?

Många väljer att boka en hel- eller halvdag för en hel produktion. När själva inspelningstiden bedöms vara en timme eller mindre  räcker det att boka en halvdag som total produktionstid. När inspelningstiden bedöms som en timme eller längre rekommenderas i stället en heldag som total produktionstid, här kan Onigiri justera priset nedåt om den totala produktionstiden inte blir fullt en heldag.

Om inga priser görs upp i förväg, går Onigiri alltid på det billigaste priset för er.

Vad ingår och vad kan vi göra under en inspelning?

Onigiri har utrustning när det gäller allt ifrån green screen till drönare på sitt kontor och tar med det som krävs beroende på typ av inspelning/uppdrag och vad vi kommit överens om. Om man vill passa på att göra flera saker vid samma tillfälle kan Onigiri exempelvis ta med starka blixtar för karaktäristiskt stillbildsfoto även vid ett videouppdrag.

Onigiris standardutrustning, som också är det billigaste alternativet (sett till att den inte kräver extra tid under inspelningen/fotograferingen) är en kamera som har möjlighet att både filma och stillbildsfotografera med hög kvalitet, upplättningsljus för en intervjusituation samt mic på stativ (under corona), och mygga om det bedöms bättre beroende på situation.

Grundarvode – filmproduktion halvdag 

7 400 kr – när inspelningstiden är under en timme – Onigiri producerar så mycket som möjligt under en halvdag

Vad kan garanteras under en halvdag? 

Om inspelningstiden är upp till en timme är det möjligt att få flera korta enskilda klipp – eller en ihopklippt film i ett format på upp till 1 minut. Detta blir klar under en halvdag, inklusive redigering, färgkorrigering, textning samt enklare grafik som rubrik och logga på slutet när inspelningstiden ligger på cirka en timme. Om du bedömer inspelningstiden längre än en timme, rekommenderas att du i stället bokar en heldag så justerar Onigiri priset nedåt i stället om det inte tar fullt en heldag.

En halvdag är bra att boka då inspelningstiden är kort och då ingen specialutrustning krävs.

Grundarvode – filmproduktion heldag

14 500 kr – När inspelningstiden är över en timma – Onigiri producerar så mycket som möjligt under en heldag och justerar priset nedåt om den totala produktionstiden blev kortare än full heldag.

Vad kan garanteras under en heldag? 

Om inspelningstiden är mellan 1 timma och 2,5 timma är det möjligt att få ett antal enskilda klipp eller en färdig film i ett format på cirka 1-3 minuter. Allting blir klart under en heldag, inklusive redigering, färgkorrigering, textning samt enklare grafik som rubrik och logga på slutet. Vid beställning av en heldag är det också möjligt att använda specialutrustning, exempelvis att flyga med en drönare (upp till 50 meter när man har tillstånd att flyga på inspelningsplatsen).

En heldag är bra att boka när man vet att det behövs mer än enstaka klipp och då en historia ska kunna berättas.

Vad kostar användningsrätten?

Onigiri Produktion har bakat in priset för användningsrätten i grundpriset ovan. Beställaren kan alltså använda den färdiga filmen eller de färdiga bilderna oavsett var de publiceras eller hur de sprids.

Läs mer om användningsrätten längre ner.

Samma film i annat format 

1 850 kr/påbörjad minut film – tex ett Youtubeformat konverterat till ett fyrkantigt format

Paketpris filmproduktion 

– anpassad film för både hemsida och sociala medier

24 500 kr – Allt du behöver för publicering i flera kanaler

En långversion i Youtubeformat på ca 2-3 minuter för hemsdan och en kortversion i fyrkantigt eller 4:5 format för sociala medier på 30 sekunder till 1 minut samt en tillhörande högupplöst stillbild.

Här ingår:

– Inspelningstid 2-2,5 timma

– En färdigredigerad film på upp till 2 minuter i Youtubeformat för hemsida

– En färdig film på cirka 1 minut i fyrkantigt format eller 4:5 format anpassad till sociala medier

– Användning av extra utrustning som exempelvis drönare

– Textning av båda filmerna

– Enklare egentillverkad grafik för tex rubriker och namnskyltar

– En tillhörande högupplöst stillbild

Textning av film

– när textningen sker i efterhand

720 kr/varje påbörjad minut av filmer upp till fem minuter.

520 kr/varje påbörjad minut för filmer mellan 5 och 10 minuter långa.

420 kr/varje påbörjad minut för filmer som är längre än 15 minuter.

Egentillverkad grafik 

Grafik tillverkad utifrån er grafiska manual – mejla karin@onigiri.se för pris beroende på hur avancerad grafik som efterfrågas.

Hur bokar jag?

Mejla karin@onigiri.se för att berätta om era tankar, för att bolla idéer eller boka en halvdag eller heldag, gärna med förslag på tid för inspelning.

Skriv också om du önskar att jag är kvar hos er och redigerar och bearbetar filmen (rekommenderas om ni vill vara med och tycka till i redigeringen).

Vad kostar användningsrätten?

Onigiri Produktion har bakat in priset för all användningsrätt i grundpriset för halv- och heldagar enligt priset ovan. Beställaren kan alltså använda den färdiga filmen hur man vill oavsett spridning.

I grundarvodet för halv- och heldagar ingår också rätten för uppdragsgivaren att få använda det producerade materialet exklusivt.

Onigiri Produktion säljer aldrig vidare material till tredje part (om det inte är beställarens önskan) utan fotograferar och filmar exklusivt för varje enskild beställare.

I grundarvodet ingår rätten att publicera det som producerats med omedelbar verkan (trots att ersättning för arbetet betalats ut först vid fakturan för arbetets förfallodatum).

I grundarvodet ingår rätten att använda filmen/filmerna och bilden/bilderna för hemsida och sociala medier på obegränsad tid.

I grundpriset ingår rätten att få lagra den producerade filmen/stillbilderna i sitt eget arkiv på obegränsad tid (Onigiri utgår ifrån att beställaren har samtycke från de medverkande i filmen för detta).

Grundpriset är detsamma oavsett vilken typ av film som produceras, hur lång filmen är eller hur stor utbredning den har/får.

Mejla gärna frågor

Vid frågor och konsultation om vad som ryms inom olika uppdrag, mejla karin@onigiri.se. Då jag arbetar själv i företaget och ofta är ute på plats hos olika beställare är det säkraste sättet att nå mig via mejl. Jag svarar alltid så fort jag har möjlighet.

Be gärna Onigiri om huvudavtal för filmproduktion för att du ska känna dig trygg med att ha köpt användningsrätt för det som producerats på alla områden. Be också gärna om personuppgiftsbiträdesavtal för behandling av personuppgifter enligt GDPR.