Om mig - Onigiri Produktion
Karin Boo, video, videojournalist, film, sociala, medier
14
page-template-default,page,page-id-14,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Om mig

Jag som driver Onigiri Produktion heter Karin Boo och har jobbat med film och innehåll för sociala medier sedan 2015. 

Innan Onigiri jobbade jag i ca tio år som nyhetsreporter på olika nyhetsredaktioner, bland annat Ekot, TV4 Nyheterna och SVT i Norrköping. I botten har jag en masterexamen i journalistik från Stockholms universitet.

Konstnärliga klipp med kvalité

Jag använder en kamera som har fullformatssensor, vilket innebär att man kan nyttja objektivet fullt ut. Jag har en förkärlek för korta skärpedjupet, mitt favoritbländartal för film är 2,8. För bästa möjliga ljudkvalité spelar jag in alla intervjuer med Sennheisers högkvalitativ mygga MKE 40-EW, som klarar hårda krav på bra ljud.

När det gäller ljus använder jag främst naturligt ljus och ljussätter ansikten och intervjuer beroende på vad man ska göra. Som standard har jag med mig ett vitt paraply eftersom de ger ett mjukt och naturligt ljus.

Du får gärna ha önskemål om hur mycket eller lite externt ljus du önskar beroende på uppdrag och situation.

Program jag använder dagligen: Final Cut, After Effects, Photoshop och Lightroom.

Van att arbeta med personer ovana framför kameran

Jag har lång erfarenhet av att intervjua och träffa personer som aldrig tidigare stått framför en kamera. Min inställning är att alla kan fungera bra framför kameran, bara man får rätt förutsättningar. Personer jag filmat brukar se avslappnade och naturliga ut.

Namnet ”Onigiri”

Många frågar mig vad namnet ”onigiri” kommer ifrån. För mig är det roligt med en koppling till Japan då jag bott där flera perioder i mitt liv, både som utbytesstudent och sedan som frilansjournalist. Onigiri kallas de små risbollar som många japaner äter till mellanmål och som finns i varje snabbutik.

Jag åt dem ofta som snabbmat även om de består av bra mat som ris, sjögräs och fisk. Det är också så jag ser på mitt sätt att göra film för sociala medier. Som snabbmat – för att du ska få färdiga videoklipp snabbt – men med ett bra hantverk och kvalitet.